[Admpub] Alguna campanya actual en pro al programari lliure a l'Administració pública ?

JIMENEZ ORANTES, PACO pjimenezo a bcn.cat
dim abr 28 16:04:10 CEST 2015


Doncs jo crec que la gent hauria d’estar per aquestes coses, molts mega-projectes TIC són comparables amb l’Aeroport de Castelló: cars i perfectament inútils, amb l’agreujant que no es pot passejar a sobre. Mireu sinó aquesta notícia:

Nota de premsa: http://premsa.bcn.cat/2015/04/24/barcelona-adjudica-el-city-os-el-sistema-operatiu-de-ciutat-que-permetra-una-gestio-urbana-integral-a-traves-de-les-tic/
BTV: http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/04/24/city-os-sistema-operatiu-gestio-dade/
El Periódico: http://blogs.elperiodico.com/masdigital/afondo/barcelona-adjudica-city-os-el-sistema-operativo-de-ciudad
La Vanguardia: http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20150424/54430829388/barcelona-adjudica-a-cimo-el-desarrollo-del-sistema-operativo-de-la-ciudad-city-os.html

El City-OS va guanyar un premi europeu quan només era una presentació en Power-point. Ara fan una licitació milionària que aposto que generarà un metralla de licitacions paral·leles... per a fer què? Per publicar les dades de l’Ajuntament? És molt discutible si l’Ajuntament pot o no pot publicar la majoria de les dades que té, si és políticament oportú o si és socialment beneficiós. En tot cas el debat no s’ha fet enlloc i tots aquests diners poden acabar a la claveguera.

Sense parlar d’operacions com la substitució dels sistemes de l’Institut Municipal d’Hisenda, desenvolupats fa anys amb personal propi i que han tingut un funcionament modèlic, eficient i amb un índex d’incidències baixíssim. Ara han implantat uns costosíssims desenvolupaments basats en SAP que estan fallant més que una escopeta de fira.

Parlem de milions i milions en llicències i en desenvolupaments sobre sistemes propietaris que no es podran mai migrar de plataforma. Sense parlar de qui acabarà tenint la clau de les nostres dades. La gent hauria d’estar al cas.


Paco Jiménez Orantes
Barcelona
http://www.elprincipifederatiu.cat
twitter: @PacoJimenezO

De: Admpub [mailto:admpub-bounces a llistes.softcatala.org] En nom de Javier Cuchí
Enviat: divendres, 24 / abril / 2015 13:13
Per a: Campanya per a l'ús del programari lliure en l
Tema: Re: [Admpub] Alguna campanya actual en pro al programari lliure a l'Administració pública ?

2015-04-24 12:52 GMT+02:00 Joan Codina <joan.codina a upf.edu<mailto:joan.codina a upf.edu>>:
De totes maneres tornem a estar en campanya i es pot fer soroll a les candidatures, només si la societat ho demana ho faran, si la gent no ho demana...

Tota la raó. En això i en tot el que has dit abans.
El problema és que, amb la que està caient, la gent no està ara massa pendent d'aquestes coses. Vendre que s'estan malbaratant diners amb programari apropiatiu quan s'està malbaratant a sacs en tantes i tantes coses, i algunes d'elles (en l'àmbit de la sanitat, l'educació, les pensions, les prestacions socials...) amb implicacions ben directes sobre les famílies, és una mica com bordar a la lluna.
Malauradament -ben al contrari d'allò que creiem fa cinc o sis anys- les bones èpoques, de cara a fer passar pel tub les administracions públiques, són les bones èpoques. Les crisis serveixen per a què es posin les pil·les al sector privat i en aquesta aspecte, sí, en aquest aspecte, moltes PIMEs i algunes no tan PIMEs, s'ha près la píndola vermella.
De moment, crec que ens haurem de mantenir en els quarters d'hivern.
--
Xavier Cuchí Burgos<http://google.com/+JavierCuchí>
cuchibeltran a internautas.org<mailto:cuchibeltran a internautas.org>
Twitter<https://twitter.com/cuchibeltran>  Flickr<http://www.flickr.com/photos/javiercuchi/sets/>
--
Blog:
Territori fronterer<http://elsindians.blogspot.com.es> (en català)
--
Barcelona (España)<http://goo.gl/maps/4jqez>
-----------------------------------------
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.softcatala.org/pipermail/admpub/attachments/20150428/1cc98fc4/attachment.html>


Més informació sobre la llista de correu Admpub