[Admpub] Correu a l'ICS

Dr. Joan de Gracia jdegra25 a yahoo.es
diu abr 20 16:30:40 CEST 2008


Hola Dimas,

Ja fa temps que vaig dient que les actuacions de la stsi (de la qual depen el ctti) son de cares a la galeria. Dependre exclusivament de productes d'una unica empresa (sancionada per la UE).

L'Exchange es un problema. Existeix un connector per a l'Evolution pero el problema esta en les funcionalitats com ara la comparticio del calendari, etc.

Des de la Generalitat s'ha de fer tot el possible per deslligar-nos d'una empresa monopolistica i que, mes que donar solucions, representa problemes d'interoperabilitat.

Vull agrair-te la teva queixa publica i animar a tothom a donar a coneixer aquestes situacions que no corresponen ni a la neutralitat ni a la interoperabilitat, paraules que estan molt de moda entre els responsables del ctti i de la stsi.

Finalment, dir-te que el correu corporatiu depen del ctti per la qual cosa ells son els responsables.

Per cert, ens animem a muntar un blog de protesta per actituds com aquesta?

Gracies per tot,


Joan de Gracia




---
Correu Professional amb BlackBerry de MoviStar.

-----Original Message-----
From: Dimas Streich <d1m4s a hotmail.com>
Date: Sun, 20 Apr 2008 13:18:03 
To:<admpub a softcatala.org>
Subject: [Admpub] Correu a l'ICS

Bon dia,
 
 Escric a la llista per informar d'un cas que s'ha donat a l'Institut Català de la Salut (ICS) en vers al programari lliure.
 
 Sóc informàtic a l'Hospital Trueta de Girona, hospital lligat a la xarxa de l'ICS. Actualment disposem d'un servidor propi de correu sendmail utilitzant els protocols smtp/pop3/imap. Des de l'ICS, amb central a Barcelona, es vol potenciar un correu corporatiu bastat en el domini @gencat.cat que, en principi, hauria de ser bo per a tots.
 
 El primer problema va ser quan només ens van plantejar aquestes dues alternatives per accedir al correu: l'accés via web amb l'aplicació Outlook Web o via el programa d'escriptori i de pagament Outlook, utilitzant el protocol Exchange. Tot i que l'accés web és suficient per la majoria de treballadors alguns utilitzàvem fins ara altres clients d'escriptori, com ara el Thunderbird, i no veiem perquè s'ha d'utilitzar un protocol tancat com l'Exchange podent utilitzar-ne d'altres perfectament vàlids i no tancats.
 
 Vam fer arribar la nostra queixa al suport de Gencat, i després d'alguns intents frustrats, finalment ens van dir que no tan sols ja s'hi podia accedir per pop3/imap/smtp sinó que intentarien potenciar aquests protocols d'ara en endavant. L'alegria va durar poc, doncs la connexió seguia sense poder-se establir.
 
 Després de fer moltes proves en contacte amb els informàtics de Gencat vam arribar a la conclusió que eren els filtres de l'ICS els que ens impedien accedir als servidors de Gencat. La resposta de l'ICS? Que tenen un contracte amb Microsoft que els impedeix donar-hi accés amb protocols que no siguin Exchange ja que deixarien de potenciar la compra de llicències d'Outlook. No van donar més detalls, o què en treuen ells a canvi.
 
 En fi, només volia explicar-ho ja que per la nostra banda tenim les mans lligades i ja no podem fer-hi res més. Almenys que es sàpiga que el suposat suport al programari lliure per part de la Generalitat i els seus ens públics és pura demagògia.
 
 Salutacions,

-- 
Dimas Streich i Colomeda
 

----------------
Tecnología, moda, motor, viajes,.suscríbete a nuestros boletines para estar siempre a la última MSN Newsletters _______________________________________________
Admpub mailing list
Admpub a llistes.softcatala.org
http://llistes.softcatala.org/mailman/listinfo/admpub



Més informació sobre la llista de correu Admpub