
El 18 de gener de 2012 8:31, Jordi Mas <jmas@softcatala.org> ha escrit:
Per mi hi ha uns principis importants de disseny que penso cal tenir en compte.
- No crec que la nostra tasca sigui eliminar altres llengües del sistema. Crec que sempre hem de mantenir el que l'usuari tingui, no reemplaçar o eliminar res.
- Crec que cal explicar molt bé a l'usuari que fa cada acció i donar-li la possibilitat d'escollir. Al barrejar "Configurar el català com a llengua del sistema" amb "Configura el català com a llengua d'entrada" estem barrejant dos coses diferents.
Per mi que el català sigui la llengua del sistema implica que el català sigui la llengua d'entrada. Perquè quan un usuari en espanyol instal·la de zero el Windows en espanyol, posa d'idioma d'entrada l'espanyol. Ídem per l'anglès, el francès, l'alemany. En català no podem instal·lar de zero el Windows (no rep el mateix tracte), i entenc que la funció del Catalanitzador és, en la mesura del possible, que l'ordinador resultant sigui com si es pogués, a l'igual que els altres usuaris d'altres llengües. Sobre la combinació de tecles que canvia el teclat, la meva experiència personal és que fa més d'una dècada que tinc la barra de teclat (ja que sempre hi he afegit el català), i mai, repeteixo, mai he canviat accidentalment el teclat. En el cas del francès, coincideixo que s'ha de mirar amb calma. Tampoc m'agrada la idea de posar coses no estàndards. Primer s'haurien de definir tècnicament els teclats que proposa el Joan, aleshores es podria provar en alguna distribució de Linux (ja que és un públic reduït) i després de mesos de prova es podria plantejar la possibilitat de migrar-ho a Windows, si és que es pot. Salut, -- Marc Belzunces http://www.softcatala.org/ Bloc personal: http://www.holoce.cat Microbloc personal: http://twitter.com/marcbelzunces Planeta Softcatalà: http://planeta.softcatala.org/ Skype: mbelzunces