[Disseny SC] Segon projecte de disseny de Softcatalà: Infografies

Artur V. arturovc89 a hotmail.com
dim mar 10 17:26:26 CET 2020


Bona vesprada a tothom!

Primerament, moltes gràcies a tothom qui ha participat en el primer projecte de disseny, ens ha alegrat molt veure que hi ha hagut tan bona resposta a la crida. Als qui no heu participat, però sou a la llista i al grup de Telegram, us animem que hi participeu, és una bona oportunitat per a guanyar experiència, practicar i desenvolupar la creativitat amb projectes petits i senzills :D

Ara, iniciem i exposem hui el segon projecte de disseny. En concret, parlarem d'infografies sobre els resultats del Common Voice en català (https://voice.mozilla.org/ca).

Common Voice?
Per a qui no sap el que és el Common Voice, és un projecte que va iniciar la fundació Mozilla (els creadors del navegador Firefox) per a arreplegar dades obertes i lliures que es puguen usar per a crear programes de reconeixement de veu (és a dir, poder tindre "Alexes" o "Siris" lliures i en català).

Es pot participar en el projecte a través d'una aplicació web que té un enfocament molt "gamificat" (és a dir, en format joc), i els usuaris poden participar o bé enregistrant frases que el joc mostra en pantalla, o bé validant que els talls de veu que altres usuaris han enregistrat coincideixen amb el text que hi apareix.

Objectiu.
Volem, a primers de cada mes, mostrar una infografia sobre com va evolucionant el projecte. Volem mostrar en concret 2 punts:

  1.  Hores enregistrades acumulades i validades a principi de cada mes, comparades amb l'objectiu final d'hores que es persegueix (ens ho imaginem amb uns gràfics comparatius de qualsevol classe: cercle, barres, etc.).
  2.  Percentatge de participació de les diferents variants del català respecte del total d'hores acumulades a principi de cada mes. Es pot definir la variant que cada usuari utilitza si es crea un compte al Common Voice (molt important de cara al fet que els futurs programes reconeguen totes les variants de la llengua).

Podeu veure un exemple de les dades a primers de març en la piulada que vam fer l'altre dia: https://twitter.com/softcatala/status/1237322653008113665?s=20 (tingueu en compte que en esta infografia només hem mostrat el punt 2, faltaria el punt 1).

Dades.
Les dades de què disposem a 1 de març són aquestes:

  *   352 hores enregistrades (de les 1.000 que volem aconseguir).
  *   292 hores validades (de les 2.000 que volem aconseguir).
  *   4.244 col·laboradors.
  *   Respecte l'1/2/20 anterior són +19 hores enregistrades i +14 de validades.

Els percentatges de varietats, sexe, etc. estan representats a la piulada enllaçada amb anterioritat.

Disseny de la infografia.
Tenim al cap la idea que la infografia siga una imatge aproximadament quadrada (o lleugerament rectangular, vertical), que mostre eixos 2 grups de dades explicats a Objectius de manera clara i diferenciada (emprant gràfics de barres, cercles, percentatges, i en general qualsevol mètode que mostre clarament les dades d'una forma visual atractiva).

Els colors (si és que decidiu fer la infografia a color) estaria bé que foren de la paleta de colors de Softcatalà (https://www.softcatala.org/premsa/imatge-corporativa/) però no tenen per què ser aquests. Teniu total llibertat per a utilitzar els colors que vullgueu.

Publicació.
Es publicaran al Twitter, Facebook, Mastodon, etc. de Softcatalà, els primers dies de cada mes. Per això, necessitem el fitxer en obert per a poder anar modificant les dades cada mes (o si la persona que cree la infografia vol, pot editar ella la informació cada mes i enviar-nos la imatge amb les dades noves).

Si teniu cap dubte o voleu preguntar detalls que ens hagen passat per alt, feu-ho per ací sense problema, o pel grup públic de Telegram, que potser és més directa i dinàmic: https://t.me/Softcatala_disseny

Moltes gràcies a tothom per la voluntat de participar-hi! 😄
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.softcatala.org/pipermail/disseny/attachments/20200310/be9aa904/attachment.htm>


Més informació sobre la llista de correu Disseny