[Admpub] projecte campus

Julià Minguillón Alfonso jminguillona a uoc.edu
dij oct 4 11:27:49 CEST 2007


uff, detecto una mica de mal rotllo...
 
informa't més, home, i veuràs que el projecte és molt més que el que esmentes
 
no es tracta de juntar moodle amb sakai, es tracta d'oferir un conjunt de serveis que puguin usar per sota tant moodle com sakai, sense forçar a ningú a haver de triar entre una o altra plataforma
 
suposo que els "4 grupets no representatius de 4 universitats" (sic) també t'aclariran més coses si les demanes
 
salutacions
 
Julià Minguillón
Universitat Oberta de Catalunya

	-----Mensaje original-----
	De: admpub-bounces a llistes.softcatala.org [mailto:admpub-bounces a llistes.softcatala.org] En nombre de Joan Codina
	Enviado el: miércoles, 03 de octubre de 2007 19:43
	Para: adminpub softcatala
	Asunto: [Admpub] projecte campus
	
	
	Llegeixo la  notícia que teniu aquí ( http://www.lafarga.org/campus/cat/index.html) i que adjunto al final
	Hi ha coses que no m'agraden :
	    - "basat en programari lliure"   d'acord...
	   - "ha nascut en el sistema universitari català.... "  però basat en programari lliure, per tant és un refrito de coses existents, no "ha nascut" sinó que "ha crescut"
	  - " i estarà obert al món" Aquí hi ha el problema... quan? perquè no des de l'inici? perquè no és una comunitat oberta, on tothom hi pot col.laborar, intervenir, proposar o criticar des de l'inici?  Un projecte de programari lliure no és un projecte com els de sempre que usa software gratis de la xarxa i que al final es fa públic (a la farga, perquè el vegi menys gent...) 
	Un projecte de programari lliure, neix  i creix com a tal. Creant comunitat i complicitats en tot el món, això vol dir que el nostre Català pot quedar una mica arraconat d'entrada. Només donant el codi des de els inicis, deixant que la gent el vegi, que intervingui en el disseny i que discuteixi sobre el tema és té un codi realment "usable"
	I finalment... m'han dit que el famós projecte és ajuntar moodle amb Sakai... 
	"pretén que el projecte CAMPUS esdevingui una referència internacional en l'àmbit de l'e-learning" difícil sense tenir més complicitats. La majoria de les universitats catalanes ja s'han passat a Moodle,... i encara que es vulgui vestir amb que és un projecte interuniversitari, sembla que és un projecte de la UOC i 4 grupets no representatius de 4 universitats. I per tant no garanteix ni que esdevingui una referència en les 4 universitats que el desenvolupen .... No he vist moodle cap missatge (bé un a moodle en català repetint aquesta notícia) parlant del projecte campus, parlant del que volen fer i com, demanant suport i consell a la comunitat, per fer allò que la comunitat vol, i assegurar que el projecte campus té una via de futur.
	
	Vaja, algú va dir, "això ha de ser lliure que queda bé" però ni hi entenia ni un borrall del que significava fer un projecte de programari lliure
	 
	

	El projecte CAMPUS, promogut per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) de la Generalitat de Catalunya, neix de la voluntat de les universitats catalanes de poder disposar d'un campus virtual basat en programari lliure i sota llicència lliure GPL (General Public License) que permeti impartir ensenyament superior exclusivament en línia així com de forma semipresencial.

	El projecte CAMPUS ha nascut en el sistema universitari català i estarà obert al món. La Universitat Oberta de Catalunya es responsabilitza de la coordinació i lideratge tecnològic del projecte, mentre que les altres universitats catalanes es fan càrrec d'altres parts del desenvolupament tot aportant-hi els seus coneixements i experiència.

	Aquesta iniciativa -entre d'altres aspectes- podrà suportar fins a 10.000 usuaris connectats al mateix temps. D'altra banda, el disseny de la interfície estarà centrat en l'usuari, contemplant aspectes com la usabilitat, l'accessibilitat i la personalització de continguts. Tot plegat pretén que el projecte CAMPUS esdevingui una referència internacional en l'àmbit de l'e-learning. 

	Aquest projecte s'engloba en el programa Universitat Digital que impulsa la STSI i que té per objectiu facilitar la transmissió i compartició de coneixement a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). La STSI té alhora l'objectiu estratègic d'impulsar i promoure el programari lliure a tots els sectors de la societat, així com l'ús dels estàndards oberts i la interoperabilitat. 

	El CAMPUS es realitza entre diversos grups de les universitats catalanes i tindrà una durada de 18 mesos a partir de l'1 d'abril de 2006, data en què es va inaugurar oficialment el desenvolupament del projecte.

	-- 
	

	Joan Codina Filbà
	Departament de Tecnologia
	Universitat Pompeu Fabra
	_______________________________________________________________________________ 

	Abans d'imprimir aquest e-mail, pensa si realment és necessari, i en cas de que ho sigui, pensa que si ho fas a doble cara estalvies un 25% del paper, els arbres t'ho agrairan.
	_______________________________________________________________________________ 

	La informació d'aquest missatge electrònic és confidencial, personal i intransferible i només està dirigida a la/les adreça/ces indicades a dalt. Si vostè llegeix aquest missatge per equivocació, l'informem que queda prohibida la seva divulgació, ús o distribució, completa o en part, i li preguem esborri el missatge original juntament amb els seus fitxers annexos sense llegir-lo ni gravar-lo. 

	Gràcies. 

-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.softcatala.org/pipermail/admpub/attachments/20071004/2090540e/attachment.htm>


Més informació sobre la llista de correu Admpub