[Admpub] Concurs públic el desplegament d'una xarxa pilot amb tecnologia Wi-Fi

Pau Senra pausenra a terra.es
dim maig 29 13:51:55 CEST 2007


Hola a tothom,

Per si us pot interesar.

------------------------------------------------------------

L'Ajuntament de Barcelona treu a concurs públic el desplegament d'una xarxa pilot amb tecnologia Wi-Fi  

publicat el 22/05/2007 a les 15:36 h.  

 

La xarxa, destinada inicialment a cobrir les necessitats dels serveis municipals, pretén comprovar la qualitat i dificultats de la solució abans d'abordar un projecte per a la resta de la ciutat 

 

L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Informàtica, ha fet públic un concurs per a l’adjudicació d’un projecte d’instal·lació i manteniment a la via pública d’una xarxa sense fils de tecnologia Wifi-Mesh (una variant Wi-fi que millora les prestacions en mobilitat i la disponibilitat).

 

L’import màxim de licitació és de 587.000 euros i compren el disseny i instal·lació de la xarxa, la integració dels serveis corporatius i la posterior gestió i manteniment de la mateixa. El projecte s’emmarca dintre del desenvolupament del Pla Director de Telecomunicacions, acabat de definit a mitjans del 2006, que identifica les directrius en la matèria pel període 2007-2010.

 

El Pla assenyala a les xarxes Wifi-Mesh com a una de les possibles solucions orientades a cobrir les necessitats d’aquells serveis de l’Ajuntament que, en el desenvolupament de la seva activitat, fan ús intensiu de les telecomunicacions i de solucions en mobilitat. La prova pilot ha de validar en la pràctica l’estudi teòric que considera viable una solució d’aquestes característiques per significar a mig termini una reducció de la despesa en telecomunicacions per part de l’Ajuntament.

 

La dificultat de desplegament que planteja aquesta tecnologia en un entorn urbà dens i el marcat caràcter innovador del projecte (existeixen actualment poques realitzacions en funcionament al món de solucions d’aquestes característiques, la més important la de la ciutat de Philadelphia als Estats Units) ha fet adient optar per una prova pilot que ha de permetre conèixer les dificultats reals d’instal·lació i els possibles costos amagats.

 

Les àrees previstes per al desplegament són una zona d’aproximadament 1,5 km2 a l’entorn de la Rambla del Poble Nou i una altra de 300 metres quadrats pròxima a la Plaça Reina Maria Cristina. L’elecció de les àrees respon a l’objectiu de provar el màxim nombre de serveis municipals possible sobre la nova solució: càmeres de control de trànsit, panells informatius, parquímetres, etc.

 

Està previst inicialment provar fins a deu serveis diferents tot i que degut als nous usos que generarà una instal·lació d’aquestes característiques faran que finalment s’analitzin un nombre superior.

 

El projecte té previst iniciar la fase d’instal·lació de la xarxa el proper mes de setembre i poder disposar de dades sobre el resultat de la prova i la viabilitat i model a seguir per al desplegament a la resta de la ciutat a principis de l’any 2008. 

 

Un dels aspectes que es treballa en paral·lel al desplegament de la xarxa es ampliar l’abast d’aquest servei i trobar una solució legal que permeti facilitar l’ús de l’ample de banda excedent de la xarxa per a l’accés dels ciutadans a serveis d’interès públic o inclús internet.

 

Actualment, l’Ajuntament de Barcelona proporciona connectivitat wifi a moltes biblioteques públiques, centres cívics, edificis municipals i a l’espai públic que envolta les seus de districte, tot i que en aquest cas l’accés està restringit als serveis de la web municipal bcn.cat. 

 

Salut i cultura

Pau

-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.softcatala.org/pipermail/admpub/attachments/20070529/46762d15/attachment.htm>


Més informació sobre la llista de correu Admpub