[Admpub] 4a convocatoria d'ajuts en tic

Dr. Joan de Gracia jdegra25 a yahoo.es
dij des 20 19:40:29 CET 2007


Hola,

He rebut la informacio que ben aviat al DOGC es publicara  la 4a Convocatòria d’Ajuts a la
formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)

Fins aqui cap problema, el que mes m'ha sorpres i es nota un canvi "RADICAL" en relacio a la primera convocatoria es que, entre d'altres criteris, es tingui en compte la "neutralitat tecnologica en el maquinari i programari".

Recordo que la primera convocatoria un dels criteris era fer servir programari lliure i ara aixo ha passat a 2n terme. Quan se n'adonaran que la tecnologia es neutra i que depenem al 99 per cent de tecnologies privatives (Micro$oft, Oracle (llegiu-lo al reves), SAP, etc). Ara es preten que la tecnologia sigui neutra i que el petit impuls que s'havia fet temps enrere queda en res.

Per cert, a veure quan la Generalitat destina 12 M€ al programari lliure. A veure que decideix la STSI com a estandard obert de documents, que al final sera el de sempre: format .DOC i per no rebre critiques ODT. Per cert, i parlant de la paraula "interoperabilitat", no cal que ho digui pero els documents de Micro$oft no son "interoperables" amb res (be, nomes amb si mateixos). Per cert, recordeu la definicio de "numero primo" (permeteu-me que ho digui en castella): aquell que es divisible per ell mateix i la unitat. Doncs aixo, que els "primos" som nosaltres si ens colen una d'aquestes. O be, i pensan-t'ho millor, aixo vol dir que Micro$oft fara interoperable el format de l'access.

Be, em decepciona que s'ha passa d'un (timid) impuls del programari lliure (de l'epoca de l'Oriol) a un (gairebe) nul impuls del programari lliure amb aquesta formula de compromis sobre la "neutralitat" tecnologica.

Per cert, 12 M€ en productes de Micro$oft es considera neutralitat tecnologica.

Joan de Gracia

P.s. Per cert, recordeu quan aneu a votar que despres passen coses com aquestes i que els nostres impostos van a parar a la butxaca de micro$oft.


---
Correu Professional amb BlackBerry de MoviStar.


Més informació sobre la llista de correu Admpub