[Admpub] Programari lliure i administració educativa

Dr. Joan de Gracia jdegra25 a yahoo.es
dij abr 26 15:43:22 CEST 2007


Ni de dretes ni d'esquerres. Mitges tintes i sense promoure de veritat el programari lliure. Esperem doncs que el full de ruta ajudi a apretar, en concret, al Departament d'Educació perquè adopti d'una vegada per totes el programari lliure, que serveixi per dotar dels recursos econòmics i humans al projecte Linkat i finalment per fer que les persones que actualment prenen decisions sobre compra de software s'ho acabin creient.

És cert que s'han d'impulsar l'ús de les TIC als centres docents però:

1- Actualment les TIC NO són prioritàries per al Departament, sempre ens han exposat que el Departament té d'altres problemes.
2- Mai hi ha hagut la voluntat d'arreglar la figura del tècnic al centre. Ara bé, si per la implementació de la 6a. hora calen 3000 docents més es contracten i punt. Em sembla molt bé que es posin tots els recursos necessàris per tirar l'educació d'aquest país cap endavant, però estem tots en el mateix vaixell per la qual cosa, que hi posin en el pressupost el tècnic al centre, per a tots els centres, que facin les modificacions pertinents perquè el coordinador formi part de l'equip directiu.
3- El programari lliure és una peça fonamental en tot això. S'ha instaurat la cultura del "tot s'hi val" i es veu amb bons ulls que tothom faci un ús il·legal del software si amb això s'usen les aules. Perdoneu-me però m'agrada pensar que estic en un país civilitzat i que NO tot s'hi val per usar les TIC. S'està progressant a base de contaminar i penso que el model actual NO és sostenible, pensem en el maquinari que es podria tenir si s'optimitzés/reduís la compra de software. Per això us dic que NO tot s'hi val en nom de les TIC.

Finalment, agradi o no al DE, el full de ruta servirà per guiar les TIC educatives en els centres i d'altra banda també servirà per "ordenar" un xic la "casa gran" pel que fa l'ús d'estàndards oberts i programari lliure. En aquest sentit entenc que hauria d'haver-hi un període de transició a partir del qual el DE enviés els ordinadors NOMÉS amb programari lliure ja que el manteniment d'una plataforma privativa, com ara windows, és un malbaratament de diners públics.

Hem de demanar a l'administració educativa el pla de ruta per a la implementació del programari lliure a les TIC educatives, que és una necessitat de país. D'altra banda, aquest full de ruta de les TIC educatives (faig referència al programari lliure) hauria de seguir les pautes del full de ruta que està impulsant la STSI. 

Demano coherència a les administracions ja que, de què serveix un full de ruta si una administració se'l passa per ..........?


Joan de Gracia
Vicepresident AEIC


O
**********************************
*                                *
* Per un programari              *
* LLIURE i en CATALÀ             *
*                                *
* Si us plau, per a l'intercanvi *
* de fitxers utilitza formats    *
* normalitzats PDF(ISO-19005)    *
* i/o ODF (ISO-26300)            *
*                                *
* Sigues ètic, utilitza          *
* programari lliure              *
*                                *
* NO a les Patents de Programari *
*                                *
**********************************
*        .---.                
*       |o_o |              
*       |:_/  |              
*      //    \ \              
*     (|      | )             
*     /'\_   _/`\           
*     \___)=(__/                               
########################
# Usuari registrat de
# GNU/Linux:
# #350320
/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
       
---------------------------------

LLama Gratis a cualquier PC del Mundo.
Llamadas a fijos y móviles desde 1 céntimo por minuto.
http://es.voice.yahoo.com
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.softcatala.org/pipermail/admpub/attachments/20070426/a1dae1bb/attachment-0001.htm>


Més informació sobre la llista de correu Admpub